söndag 15 december 2013

Åland - del 1

Vi startade på onsdag eftermiddag och åkte mot Åbo, där vi hade bokat ett hotellrum att spendera natten i. På torsdag morgon åkte vi över med Viking Line till Åland. Det var soligt största delen av båtresan, men när vi närmade oss Åland blev det mulet. När vi kom till Åland gick vi runt lite i Mariehamn före vi körde till Godby för att handla mat.  Där träffade vi tv-kocken Michael Björklund, som gav oss smakbitar av en korv och morots-, kålrots- och potatislåda. Sen följde vi med faster in till Mariehamn igen då kusinen skulle på musiklektion. När vi sen kom till deras hus var det tid för middag och bus med kusinerna. 
På fredag var det Finlands självständighetsdag och som vår tradition blev det pepparkaksbak. Efter att ha bakat lite pepparkakor och ätit lite deg gick vi ut på en promenad i skogen. Senare på kvällen tittade vi en stund på självständighetsbalen.


På lördag höll vi på med att fixa och dona för kusinens födelsedagskalas. Vi fixade lite dekorationer och städade. Vi var också ut ett varv för att ta ner ett fårstängsel och leka i snön lite grann.
Då vi skulle äta risgrynsgröt till middag föll sig ljuset i skålen så att det bildade ett hjärta. Vad kan det betyda? Sen var det dags för kalas, med goda saker att äta och trevliga gäster. När kalaset var slut satt vi uppe till ganska sen och spelade spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar