onsdag 23 juli 2014

Resdag 2 - 14 km vandring och Treriksröset

Redo för start!
Skönt att det finns en båt som tar en över sjön så man inte behöver gå så långt om man skall till Treriksröset. Nu skulle vi ju längre än det men skönt iallafall.
 Första biten gick tungt med full packning och ovana ben, men det gick över ganska fort. Det var också här i början som det var "sämst" väder eller om det var det bästa, mulet och inte så varmt.
 Utan rinkkor gick det lätt att gå ut till röset. Det var ju såklart inte lika häftigt då det var andra gången (var dit första gången 2010), men helt klart värt att gå lite extra för att se det igen. 
 Sverige, Finland och Norge.
 Efter lite fotografering vid Treriksröset fortsatte vi för målet var att komma så nära Pältsanstugan som möjligt.
 När vi hade kommit över trädgränsen började molnen lätta och det blev med en gång varmare. Vi fick ta en paus för att fixa till klädseln, äta smörgåsar och koka kaffe. Jag kan avslöja att vi hade med ganska många oboy-påsar på vandringen och de användes endast vid den här första pausen, sen kan ni gissa varför vi inte ville ha oboy flera gånger.
 Vi fortsatte gå tills vi kom till en fors, som självklart måste fastna på bild. Dessutom var resten av utsikten inte så dålig heller.
 Här syntes Barras (fjälltoppen i mitten), som vi skulle komma till följande dag.
En ordentlig matpaus måste man ju ha och efter flera långa, jobbiga kilometer uppför smakar pulvermos och köttbullar superbra. Skorna åkte av fötterna och så satt man där och vilade en stund. 
 Pappa gjorde sig väldigt bekväm på liggunderlaget och tog en liten tupplur.
 Vid forsarna var det bra att fylla på med vatten i flaskorna och speciellt nu när det blivit varmare. Vi fortsatte gå och gå och gå för att hitta en bra tältplats. Jag hann bli väldigt trött och fick sjuka fötter, före vi hittade en tältplats ganska nära vattnet. 
 Vi slog upp tälten och försökte få så lite mygg som möjligt in i det när vi skulle lägga ut liggunderlagen och sovsäckarna. Sen gick jag ner till vattnet för att svalka mina sjuka fötter, som är så otroligt skönt. Det är mitt TIPS, har du sjuka fötter ha de då i iskallt vatten en liten stund så blir de med en gång bättre.
Pappa sökte efter ett bra vadar ställe så att det skulle gå lättare följande dag när vi behövde börja vandringen med att vada över. Och till slut var det bara att krypa ner i tältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar