tisdag 2 juli 2013

Åland dag 1 & 2

Nu kommer lite bilder och text från vår korta resa till Åland. Vi startade på natten till fredag och körde ner till Åbo. Vi stannade vid Lankoski strax före kl 4 och drack kaffe och åt smörgåsar som vi hade tagit med oss. Jag tog också några nattbilder på forsen där. Vi startade lite för tidigt eller hade för kort paus, för vi kom till Åbo två timmar tidigare än vi behövde. För att inte behöva sitta i bilen i två timmar och vänta gick vi på en morgonpromenad längs Aura å in till centrum.
 När vi kom på båten var hytterna inte färdigstädade så vi satte oss i cafeterian en stund, så jag passade på att brodera på kusinens doptavla som var nästan klar. Sen gick vi ner till hytten och sov i några timmar före vi for upp för att äta och handla. När vi kom till Mariehamn gick vi ett varv på stan och ett varv ute på Lilla holmen.
 När vi körde mot kusinerna stannade vi vid Godby och handlade lite mat, så vi hann inte över med lilla färjan före färjuppehållet. Så länge vi väntade gick vi på klipporna, åt smultron och fotade. När vi kom fram till kusinernas åt vi grillad mat, spelade kort och studsade på studsmattan. Sen gick barnen och sova medan vi vuxna satt uppe en liten stund till.
På lördag började jag med att brodera klart doptavlan åt min kusin. Sen gjorde vi inte så mycket speciellt på dagen, jag körde en kusin till ett kalas, kokade kaffe, spelade lite m.m. På kvällen var vi på 200-årskalas och när vi kom tillbaka spelade vi rummikub tre varv före vi gick och sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar